flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Конкурси на посади державної служби та місцевого самоврядування буде поновлено

23 лютого 2023, 15:15

У Верховній Раді України зареєстровано проєкт Закону «Про внесення змін до Закону України «Про правовий режим воєнного стану» щодо поновлення конкурсів та подання декларації на посади державної служби та місцевого самоврядування» № 9041.

Як ідеться у пояснювальній записці до проєкту, конкурси на посади в органи державної влади, органи місцевого самоврядування та подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, припинені з 24 травня 2022 р. Україна вже 10 місяців протистоїть російській збройній агресії, за цей час більшість осіб, які призначені на посади до органів державної влади, органів місцевого самоврядування не відповідають рівню своєї професійної компетентності, а під час війни всі органи влади та їх посадові особи повинні докласти всіх зусиль заради того, аби Україна перемогла і захистила свій суверенітет.

З огляду на це, проєктом пропонується поновити конкурси та подачу декларації, що були скасовані 24 травня 2022 р.

При цьому передбачено положення щодо неподання декларацій та призначення без конкурсного відбору на період воєнного стану лише на територіях адміністративно-територіальних одиниць у зоні бойових дій або наближених до зони бойових дій та тимчасово окупованих територіях, перелік яких затверджується Кабінетом Міністрів України.