flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судові рішення тепер можна отримати через «Дію»

06 березня 2023, 15:17

Доступ до рішення суду тепер спрощено до рівня смартфона. Такий електронний формат рішення має ту саму юридичну силу, що і паперовий текст.

 

Про це повідомив голова Державної судової адміністрації України Олексій Сальніков, інформує «Закон і Бізнес».

Він нагадав, що сервіс отримання судового рішення через «Електронний суд» працює в Україні з серпня 2021 року. Натомість отримання судового рішення через «Дію» стало можливим завдяки співпраці ДСАУ й Міністерства цифрової трансформації.

Це дозволяє громадянам економити час і ресурси та отримувати електронне судове рішення з накладеним електронним підписом судді.

У ДСАУ радять скористатися сервісом «Електронний суд» аби більше дізнатися про хід розгляду судової справи, ознайомитися з усіма її матеріалами, а не лише судовими рішеннями, або ж взагалі дистанційно подати позов до суду.

Раніше ДСАУ та Мінцифри вже впроваджено спільні сервіси надсилання до «Дії» повідомлень про час та дату судового засідання, а також сервіс «єМалятко».

Водночас у ДСАУ нагадують: судові послуги працюють в останній версії «Дії». Тож слід перевірити, чи оновлено в смартфоні цей застосунок.