flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся круглий стіл «Методи спілкування зі ЗМІ» в рамках реалізації Проекту TWINNING «Підвищення ефективності та якості управління адміністративних судів в Україні».

03 вересня 2013, 14:19

28 серпня 2013 року в приміщенні Вищого адміністративного суду України відбулося засідання круглого столу для журналістів та прес-секретарів адміністративних судів «Методи спілкування зі ЗМІ». Захід проведено в рамках реалізації Проекту TWINNING «Підвищення ефективності та якості управління адміністративних судів в Україні».
У заході взяли участь представники Вищого адміністративного суду України, Верховного Суду України, Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних та кримінальних справ, представники апеляційних адміністративних та адміністративних судів, Державної судової адміністрації України та ЗМІ, а також експерти країн-членів ЄС.
Метою зустрічі було представлення та обговорення висновків та рекомендацій європейських експертів за результатами впровадження заходів у рамках компоненту «Підвищення поінформованості громадськості про адміністративне судочинство», основні принципи та правила поведінки представників ЗМІ під час судових засідань, проблемні питання в спілкуванні зі ЗМІ.
Також під час роботи круглого столу було обговорено концепцію створення прес-центру судової влади, яка передбачає введення посади прес-секретаря в суді та формування єдиної інформаційної політики судової влади.
Учасники засідання круглого столу спільно з експертами країн-членів ЄС розглянули діяльність спеціалістів із зв’язків з громадськістю та забезпечення ними належної взаємодії зі ЗМІ для інформування суспільства про діяльність адміністративної юстиції. Експерти також надали рекомендації щодо впровадження найкращих прикладів взаємодії судів з громадськістю, наприклад, щодо роботи довідкових бюро, розробки інформаційних листків чи прес-релізів, проведення інших інформаційних заходів з підвищення рівня поінформованості українського суспільства про адміністративні суди та їхні функції.